fredag 4 november 2011

ÄNTLIGEN!!

Fan va glad man är i dag! Efter gårdagens vinst känns det nästan som SM-GULD!
"Äntligen en seger för våra iskrigare"/JesperZerman.se

Ja som sagt så vann ju AIK med 3-2 mot Färjestad i går efter mål av Blomdahl , Bång och Gynge.
Men det började inte alls bra.... AIK inledde direkt i matchen med ett powerplay där man inte lyckades skapa speciellt mycket förutom nåt skott på mål sedan efter Powerplayet så tappade AIK mycket av spelet och hade i hela matchen enorma problem med att få ut pucken ur egen zon och efter 12:54 så fick dessvärre Färjestad in pucken efter mål efter mycket flyt och tur så kunde Oscar Sundh sätta pucken bakom en skym Viktor Fasth.
Men kan alltså säga att Färjestad gjorde en betydligt bättre period än AIK.

Men i den andra perioden så blev det med förvandlingar och tar kommandot direkt och efter 1.28 in i perioden så skjuter Fredrik Svensson ett skott från blå-linjen som det blir retur på och där står Blomdahl och skjuter in pucken.
Efter målet så ökande Färjestad tempot och skapade några farliga lägen men efter in stind så var det AIK för hela slanten och man radade upp lägen och Victor Ahlström och Gynge missade b.la två frilägen och det kändes aldrig som att AIK skulle få in pucken men efter 10 minuter in i perioden så står en omakerad Daniel Bång framför mål och skjuter in pucken.

Den sista perioden börja som den förra med AIK som tar kommandot och sen så kommer också 3-1 till AIK efter mål av Richard Gynge och efter målet så fortsätter AIK att föra matchen men senare så tar Färjestad över allt mer och när det var 3 minuter kvar så kom reduceringen och sdean var det spännande ända till slutsingnalen men AIK lyckas hålla undan och tar 3 välbehövliga poäng.

Gårdagens match gav många positiva besked och det var roligt att se att verkligen alla kedjor spelade bra även kul att Oskar Lindstedt fick göra några byten! Även anmärkningsvärt är att AIK INTE fick en enda utvisnig!! När hände det senast? JA! Äntligen är AIK:s ny a hemsida klar och den hittar ni här:http://www.aikhockey.se/.

I morgon så möter AIK Luleå på bortais och det blir väldigt tufft , nedsläppt klockan 18.30. Är tveksam till om det blir nån inför-rapport för har mycket att göra så får se men det kommer i allafall ett inlägg efter matchen. Nästa hemmamatch är nu på måndag mot HV , nedsläppt kl .