måndag 16 maj 2011

Vinst mot Helsingborg

Match:AIK-Helsingborg IF omgång:8 Datum:16/5 KL:19 Resultat:2-1 Arena:Råsunda Publik:10875

AIK vann i kväll hemma på råsunda mot Helsingborg med 2-1.
AIK inledde matchen bra och skapde en hel del chanser närmast var när Teteh Bangura fick på en nick som Helsingborgs målvakt Pär Hannson nuddade och bollen gick över.
Helsingborg skapade också chanser och i den 19:e minuten så gjorde Helsingborg 1-0 genom Christoffer Andersson efter ett skott som jag tror nuddade någon spelare och bollen gick sedan i det vänstra hörnet av målet och därmed var det 1-0 till Helsingborg men AIK skulle revanchsera sig snabbt för i den 24:e minuten så gjorde AIK 1-1 genom Teteh Bangura efter ett inlägg av Kenny Pavey som sedan Teteh Bangura skött in bollen i mål.
I den 28:e minuten så fick Nisse Johansson sin andra varning och blev då utvisad tvektsamt tycker jag.
Trots att AIK spelade med 10 man resten av matchen så lyckades man vinna efter att RÅP nickade in bollen i den 39:e minuten.

Gula kort AIK:13: 4 Nisse Johannson ( Hårt spel) 28 : 4 Nisse Johannson (Hårt spel) , 91 : 27 Ivan Turina ( Maskning)

Gula kort Helsingborg: 82 : 24 Marcus Nilsson (protest) 83 : 23 Eric Wahlstet (Hårt spel) 92 : 6 May Mahlangu (otillräckligt avstånd)

Målskyttar AIK : Teteh Bangura ,´Robert Åhman-Persson

Målskyttar Helsingborg: Christoffer Andersson

Highlist:H%C3%B6jdpunkter:%20HIF:s%20f%C3%B6rsta%20f%C3%B6lust%20n%C3%A4r%20AIK%20v%C3%A4nde%20med%2010%20man