GnagetKanalen

söndag 18 september 2011

Vinst på Straffar mot Färjestad

AIK vann i går borta mot Färjestad med 2-1 efter straffar.

Ja AIK vann i går mot Färjestad på bortaplan med 2-1 efter straffar målskytt för AIK var Linus Videll och Richard Gynge satt den första straffen.

Jag tycker att AIK gjorde en stabil insats.
Även fast kanske Färjestad skapade dom farligaste chanserna men AIK hade också några farliga lägen att avgöra matchen på. AIK öppnade matchen starkt men Färjestad öppnade matchen i ett högt tempo och AIK drog på sig några onödiga utvisningar och matchen var ganska grinig med mycket gruff efter avblåsningar osv. Men i den 18:e minuten så gjorde Linus Videll en snygg dragningen och sedan ett snabbt dragskott från en ganska dålig vinkel i det vänstra krysset bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestads målet.

I den andra perioden så drog AIK på sig väldigt många utvisningar och hade hela 16 minuter i utvisningsminuter och därför så kunde Färjestad pressa hårt mot Viktor Fasth och tillslut fick dom utdelning i den 17:e minuten så styrde Per Åslund in pucken efter Anton Grundels skott.

I den tredje perioden så drog AIK på sig mindre utvisningar och därför så blev matchen jämnare och AIK var närmast att avgöra matchen efter att Daniel Bång fick ett friläggen men Frerik Pettersson-Wentzel gjorde en bra räddnig.

Förlägningen blev mållös och det betydde straffläggning första straffomgången missade både AIK och Färjestad i sina straffar men i den andra så satt båda och för AIK så satt Linus Videll straffen som förövrigt verkar vara den nya starffspeciallist för AIK och sedan i den tredje så satt bara AIK starffen den här gången var det Richard Gyng som satt den.

Nästa match är nu på Tisdag mot Djurgårn på Globen klockan 19:00 och eftersom det är bortaderby så gäller inte årskorte. Billjetinfo finns på AIKhockey.se men AIK-Klacken är utsåld.

Facebook:GnagetKanalen

Mail:gnagetknanlen@yahoo.se